Технологиялық бөлім

Технологиялық бөлім қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарына мамандар дайындайды.

мамандығы 1226000 - «Тамақтану кәсіпорындарының өнімін өндіру технологиясы және оны ұйымдастыру« Қазақстан Республикасы Индустрия және сауда министрлігі Техникалық реттеу және метрология комитетінің 2008 жылғы 3 маусымдағы № 273-од бұйрығымен бекітілген.

Қазақстан Республикасының 05-2008 жылғы Азаматтық кодексінің кәсіптер мен техникалық және кәсіптік білім беру мамандықтары бойынша жіктеуішіне сәйкес біліктілік:

1226043 Техник-технолог

Техник – технолог, қызмет көрсету менеджері біліктілігін алған біздің түлектер:

- өндірістік цехтардың жұмысын ұйымдастыру;

– кәсіптік негізде кез келген қоғамдық тамақтандыру мекемесін ашу;

- тағам дайындау сапасын бақылау;

– аспаздық және кондитерлік өнімдердің көрмелерін, жәрмеңкелерін және сатуын ұйымдастыру.

Олар жеке кафе, мейрамхана, бар ашуға лицензия алуға құқылы.

Колледжді бітіргеннен кейін түлектер жұмыс істейді:

- қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының басшылары;

– Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының технологтары;

- өндірістік менеджерлер;

– Зал әкімшілері (бас даяшылар);

– жоғары білікті аспаздар, кондитерлер;

- Бармендер.

Бұл оларға қонақтарды қарсы алуды, мерекелік дастарханды әдемі және ерекше безендіруді, банкеттің кез келген түрін ұйымдастырып, оған қызмет көрсетуді білетін қызықты тұлға, жарқын тұлға болуға мүмкіндік береді.

Жаттығу кезеңі:

-9 сынып негізінде -3 жыл 10 ай

-11 сынып негізінде -2 жыл 10 ай

(оқу нысаны – бюджеттік, коммерциялық)


Осы мамандық негізінде 2017 оқу жылынан бастап қоғамдық тамақтандыру нысандарындағы сұраныс мониторингін ескере отырып, жаңа мамандық ашылды:

050800 Қоғамдық тамақтандыру

Жұмыс біліктілігі:

кондитер

Жаттығу кезеңі:

-11 сынып негізінде 2 жыл 10 ай

(оқу нысаны – бюджеттік, коммерциялық)