Технологиялық бөлім қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарына мамандар дайындайды.
мамандығы 1226000 - «Тамақтану кәсіпорындарының өнімін өндіру технологиясы және оны ұйымдастыру« Қазақстан Республикасы Индустрия және сауда министрлігі Техникалық реттеу және метрология комитетінің 2008 жылғы 3 маусымдағы № 273-од бұйрығымен бекітілген.
Қазақстан Республикасының 05-2008 жылғы Азаматтық кодексінің кәсіптер мен техникалық және кәсіптік білім беру мамандықтары бойынша жіктеуішіне сәйкес біліктілік:
1226043 Техник-технолог
Техник – технолог, қызмет көрсету менеджері біліктілігін алған біздің түлектер:
- өндірістік цехтардың жұмысын ұйымдастыру;
– кәсіптік негізде кез келген қоғамдық тамақтандыру мекемесін ашу;
- тағам дайындау сапасын бақылау;
– аспаздық және кондитерлік өнімдердің көрмелерін, жәрмеңкелерін және сатуын ұйымдастыру.
Олар жеке кафе, мейрамхана, бар ашуға лицензия алуға құқылы.
Колледжді бітіргеннен кейін түлектер жұмыс істейді:
- қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының басшылары;
– Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының технологтары;
- өндірістік менеджерлер;
– Зал әкімшілері (бас даяшылар);
– жоғары білікті аспаздар, кондитерлер;
- Бармендер.
Бұл оларға қонақтарды қарсы алуды, мерекелік дастарханды әдемі және ерекше безендіруді, банкеттің кез келген түрін ұйымдастырып, оған қызмет көрсетуді білетін қызықты тұлға, жарқын тұлға болуға мүмкіндік береді.
Жаттығу кезеңі:
-9 сынып негізінде -3 жыл 10 ай
-11 сынып негізінде -2 жыл 10 ай
(оқу нысаны – бюджеттік, коммерциялық)
Осы мамандық негізінде 2017 оқу жылынан бастап қоғамдық тамақтандыру нысандарындағы сұраныс мониторингін ескере отырып, жаңа мамандық ашылды:
050800 Қоғамдық тамақтандыру
Жұмыс біліктілігі:
кондитер
Жаттығу кезеңі:
-11 сынып негізінде 2 жыл 10 ай
(оқу нысаны – бюджеттік, коммерциялық)