Авторы: Ballai Falk, Frei Hansjörg және т.б. Тас өңдеу технологиясы: Оқу құралы/Per.s Неміс тілі. - Нұр-Сұлтан: Фолиант, 2022. – 224 с.
Авторлары: Баллай Фальк, Фрей Хансйорг,т.б. Тас қалау жұмыстарының технологиясы:оқулық/неміс тілінен ауд. – Нұр-Сұлтан:Фолиант, 2022. – 224б.
Сәрсенбаева Д. Металдарды пісіру және кесу: Оқулық. 2-ші басылым, dop.i pererab. - Нұр-Сұлтан: Фолиант, 2020. - 592 бет.
Баллай Фальк, Фрей Гансйорг, Т.Б. Құрылыс материалдары және құрылыстың техникалық негіздері: Оқулық / Одан аударма. – Нұр – Сұлтан: Томе, 2021. – 216 с.
Бликл Зигфрид, Флегел Роберт Ауа баптау жүйелері, желдету және жылыту: Оқулық/Неміс тілінен аударылған. – Нұр – Сұлтан: Томе, 2021. – 408 с.
Аманжолов Ж. Еңбекті қорғау және қауіпсіздік техникасы: оқу құралы/Ж.Аманжолов. – 3-ші басылым. – Нұр-Сұлтан: Фолиот, 2021. – 272 б.
Қабылова Н. Бухгалтер (бухгалтерлік есеп негіздері): Оқулық/ Н.Қабылова, Ш.Абайхан, Д.Абайханова. – 4-басылым, толықтырылған, өңделген. – Нұр -Сұлтан: Фолиант, 2023. – 264б.
Проскурина В.П. Бухгалтерлік есеп бойынша есептер жинағы. Қазақ тіліне аударған Акишев М.К. Алматы: «Издательство LEM» ЖШС, 2019. – 200 бет.
Жинақ ҚР ҚМ 23 мамыр 2007 жылғы «Бухгалтерлік есеп шоттарының үлгілік жоспарын бекіту туралы» №185 бұйрығымен бекітіліп, 1 қаңтар 2008 жылдан бастап қолданысқа енгізілген бухгалтерлік есеп шоттарының Үлгілік жоспарына сәйкес жасалған.
Жинақтың басты мақсаты:
-Шоттар жоспарын түсіне білу мен оны меңгеруге ықпал ету;
-Бухгалтерлік проводкаларды (шоттар корреспонденциясын) жасау бойынша үйренген білімдібекіту.
Баллай Фальк, Фрей Гансйорг, Т.Б. Құрылыс материалдары және құрылыстың техникалық негіздері: Оқулық / Одан аударма. – Нұр – Сұлтан: Томе, 2021. – 216 с.
Бликл Зигфрид, Флегел Роберт Ауа баптау жүйелері, желдету және жылыту: Оқулық/Неміс тілінен аударылған. – Нұр – Сұлтан: Томе, 2021. – 408 с.
Аманжолов Ж. Еңбекті қорғау және қауіпсіздік техникасы: оқу құралы/Ж.Аманжолов. – 3-ші басылым. – Нұр-Сұлтан: Фолиот, 2021. – 272 б.
Қабылова Н. Бухгалтер (бухгалтерлік есеп негіздері): Оқулық/ Н.Қабылова, Ш.Абайхан, Д.Абайханова. – 4-басылым, толықтырылған, өңделген. – Нұр -Сұлтан: Фолиант, 2023. – 264б.
Проскурина В.П. Бухгалтерлік есеп бойынша есептер жинағы. Қазақ тіліне аударған Акишев М.К. Алматы: «Издательство LEM» ЖШС, 2019. – 200 бет.
Жинақ ҚР ҚМ 23 мамыр 2007 жылғы «Бухгалтерлік есеп шоттарының үлгілік жоспарын бекіту туралы» №185 бұйрығымен бекітіліп, 1 қаңтар 2008 жылдан бастап қолданысқа енгізілген бухгалтерлік есеп шоттарының Үлгілік жоспарына сәйкес жасалған.
Жинақтың басты мақсаты:
-Шоттар жоспарын түсіне білу мен оны меңгеруге ықпал ету;
-Бухгалтерлік проводкаларды (шоттар корреспонденциясын) жасау бойынша үйренген білімдібекіту.
Проскурина В.П. Құрылыстағы бухгалтерлік есеп (практикалық нұсқаулық). Алматы: «ЛЕМ» баспасы» ЖШС, 2017.- 276 б. + CD
Бұл оқу құралы құрылыс қызметін есепке алу ерекшеліктерін қарастырады: кірістерді есепке алу, шығыстарды есепке алу ерекшеліктері. Кітапта ауысымдық кестелердің мысалдары, бригада мүшелерінің арасында бригадалық кірісті бөлу бойынша есептердің мысалдары келтірілген. Комбинезондар мен жабдықтарды есепке алудың ерекшеліктері туралы сұрақтар қарастырылады; құрылысқа бірнеше рет қатысатын тауарлы-материалдық қорларды есепке алу ерекшеліктері (мысалы, панельдік қалыптар). Сондай-ақ құрылыс ұйымының есеп саясатын және салықтық есеп саясатын дайындау бойынша қысқаша ұсыныстар берілген.
11. Қазынашы I. Құрылыс өндірісін ұйымдастыру. Алматы: «ЛЕМ» баспасы» ЖШС, 2015.- 224 б. + CD
Бөлімдер қысқаша құрылыс ұйымдарының жүйесі туралы түсініктер, құрылыс өндірісін ұйымдастырудағы ерекше белгілер мен заңдылықтар, құрылысқа қатысушылар арасындағы қарым-қатынастар мен қатынастар, басқару органдарының, өндіріске қатысушылардың құрылымы мен функцияларын жобалау алдындағы дайындықтан бастап іске қосуға дейін қысқаша сипаттайды. Құрылыстың барлық кезеңдеріндегі жобалардың экономикалық тиімділігін бағалау, есептеу және өзара есеп айырысу әдістері, Қазақстан Республикасындағы сметалық құнын анықтау тәртібі сияқты тақырыптар көрсетілген. Құрылыстағы практикалық тәжірибеден қалыптасқан негізгі материалдардың ұсынылатын шығын нормалары, құны төмен құралдардың, инвентарь мен арматураның қызмет ету мерзімдері келтірілген. Жаңа құрылыс және объектілерді қайта құру кезінде құрылыс өндірісін ұйымдастыру бөлімдері осы жұмыстардың ерекшеліктерін сипаттайды. Құрылыс сапасын басқару тақырыбы кітапты пайдаланушыға негізгі түсініктер мен бақылау түрлерінің сипаттамасын ашады.
Турманидзе Т.У. Кәсіпорынның қаржылық-шаруашылық қызметін талдау және диагностикалау: Оқу құралы / Т.У. Турманидзе.- Алматы: ЛЭМ, 2011.- 479 б.
Оқу құралы кәсіпорынның қаржы-шаруашылық қызметін талдау мен диагностикалаудың кешенді әдістемелік құралы болып табылады. Басқару және қаржылық талдау әдістемесінің теориялық және практикалық негіздері, кәсіпорынның қаржылық жағдайын диагностикалау көрсетілген. Кәсіпорынның инвестициялық, өндірістік және қаржылық қызметін талдау бойынша есептерді шешудің практикалық мысалдары қарастырылады. Экономикалық мамандықтар бойынша оқитын жоғары оқу орындарының студенттеріне арналған.
Джоншанло Р.Е. Ұйымның қаржылық жағдайын талдау: Оқу құралы.- Алматы: «ЛЭМ баспасы» ЖШС, 2016.- 72б.
Тренингте оқу құралдары қаржылық жағдайды талдаудың әртүрлі аспектілерін ашады ұйымдар. Жеке тараулар қаржылық талдаудың негіздерін қарастыруға арналған
жағдайын, оның жалпы бағасын, өтімділік пен төлем қабілеттілігін талдау, қаржылық тұрақтылық және несиелік қабілеттілік, банкроттық және бағалау ұйымдар.
Джоншанло Р.Е. Экономикалық талдау теориясы: Оқу құралы.- Алматы: «ЛЭМ баспасы» ЖШС, 2015.- 164с.
Кітапта
экономикалық талдаудың мазмұны, талдаудың негізгі принциптері зерттеу. Процестер мен құбылыстарды талдау әдістемесі ұсынылған, әртүрлі бейіндегі шаруашылық жүргізуші субъектілерге тән және ұйымдық-құқықтық нысандары. Талдаудың барлық әдістері мен әдістері суреттелген қазақстандық ұйымдардың талдау жұмыстарының тәжірибесінен мысалдар келтіреді студенттерге оларды табысты меңгеруге көмектесу. AT Бөлімдердің соңында өзін-өзі тексеру сұрақтары бар.
Проскурина В.П. Бухгалтерлік есеп «басынан бастап» балансқа дейін (көмекші құрал). Акишев М.К. Алматы: «Издательство LEM» ЖШС, 2019. – 332 бет. + CD
Көмекші
құралда қаржылық есептіліктің ұлттық және халықаралық стандарттарының,
бухгалтерлік есепті жүргізу Ережесінің, Есеп шоттарының үлгілік жоспарының
негізінде бухгалтерлік есеп жүргізу мен қаржылық есепті жасаудың негізгі
принциптеры мен әдістемелік негіздері ашып көрсетіледі.
Джаншанло Р.Е., Андыбаева Г.Т. Ұйымның қаржылық жағдайын талдау: оқу құралы. - Алматы: LEM, 2016. – 72 бет.
Оқу құралында ұйымның қаржылық жағдайын талдаудың әртүрлі аспектілері қарастырылады. Жеке бөлімдер қаржылық жағдайды талдау негіздерін, оны жалпы бағалауды, өтімділік пен төлемқабылеттілікті, қаржылық тұрақтылықты және несие қабылеттілікті, банкроттықты және ұйымның құнын бағалауды қарастырауға бағытталған
Андыбаева Г.Т., Канабекова А.К., Абитова А.К. Экономикалық талдау: Оқу құралы. - Алматы: LEM, 2016. – 296 бет.
Оқу құралында экономикалық талдау негіздері, оның ішінде талдау түсінігіне, әдістері мен тәсілдеріне, талдау түрлеріне, факторлық талдау әдістемесінесипаттама берілген. Экономикалық талдау түрі – басқарушылық талдау негіздері, өндірістік ресурстарды пайдалану тиімділігін талдау әдістемесі, өзіндік құнды шығындар баптары бойынша талдау, сонымен бірге қаржылық талдау негіздері, активтер мен пассивтер құрамы мен құрылымы, төлемқабілеттілік және баланс өтімділігі, табыстылық және іскерлік белсенділікті талдау әдістемесі және т.б. мәліметтер негізінде жан-жақты, жүйелі түрде қарастырылған.
Оразалин К.Ж. Кәсіпорын экономикасы (теория, тест сұрақтары, есептер) Оқу құралы. Алматы: «Издательство LEM» ЖШС, 2014. – 296 бет. + CD
Оқу құралында кәсіпорын экономикасы бойынша теориялық
мәліметтер, тест сұрақтары жәнеесептер төмендегі тақырыптар бойынша берілген:
нарық жағдайындағы кәсіпорынның сипаттамасы, өндіріс бағдарламасын болжамдау
және жоспарлау, қоғамдық өндірісті ұйымдастыру түрлері, кәсіпорынның
инвестициялық саясаты, негізгі қорлар және өндіріс қуаттылығы, айналымдық қор
мен айналыс құралдары, кәсіпорын кадрлары, еңбекақы төлеу түрлері мен жүйелері,
өндіріс шығындары, кәсіпорынның акционерлік шаруашылық түрлері.
Досманбетова А.С. Бухгалтерлік есеп: Оқу құралы. Алматы: «Издательство LEM» ЖШС, 2020. – 388 бет.
Оқу құралы бухгалтерлік есептің негізгі базалыққағидаларымен, нормативтік құқықтық құжаттарға сәйкес ұйымдарда оны жүргізутехникасы мен дағдысын қалыптастыру білім беруді көздейды. Оқу құралы бухгалтерлік есептің негіздері, қағидалары,әдістерін, құжат айналымын, бухгалтерлік баланс, екі жақты жазба, шоттар, ақшақаражаттары, дебиторлық борыштар есебі, қорлар есебі, ұзақ мерзімді активтересебі, міндетемелер есебі, капитал мен резервтер есебі, кірістер мен шығыстаресебі және қаржылық есепті ұсынудан қарастырылған.Оқу құралы жоғары оқу орындарының студенттеріне арналғанжәне мекемелердегі бухгалтерлер оқу құралы ретінде пайдалана алады.
Шатун Л.Г. Қоғамдық тамақтандырудағы технолог: оқу құралы / Л.Г.Шатун, О.Г. Любенецтер. – Ростов н/а: Феникс, 2020.- 318с. : сырқат.- (Орта кәсіптік білім).
Оқу құралында кәсіби модульдер бойынша материалдар бар: ПМ.01 «Тағамдарға арналған жартылай фабрикаттарды, әртүрлі ассортименттегі аспаздық өнімдерді дайындау және сатуға дайындау», PM.02 «Әртүрлі ассортименттегі ыстық тағамдарды, аспаздық өнімдерді, жеңіл тағамдарды дайындау, безендіру және сатуға дайындау», ПМ.03 «Әртүрлі ассортименттегі салқын тағамдарды, аспаздық өнімдерді, жеңіл тағамдарды дайындау, безендіру және сатуға дайындау», ПМ.04 «Әртүрлі ассортименттегі салқын және ыстық тәтті тағамдарды, десерттерді, сусындарды дайындау, безендіру және сатуға дайындау», ПМ.05 «Әртүрлі ассортименттегі нан-тоқаш, ұннан жасалған кондитерлік өнімдерді дайындау, жобалау және сатуға дайындау».
Шумилкина М.Н. Кондитер: оқу құралы / М.Н. Шумилкина, Н.В. Дроздова.- Ростов н/а: Феникс, 2020.- 315б. : сырқат.- (Орта кәсіптік білім).
Оқу-әдістемелік құралда шикізатты дайындаудың, соңғы технологияларды пайдалана отырып өнімдерді дайындаудың әдістері мен тәсілдері көрсетілген. Материалда студенттерде кондитер мамандығын меңгеруге қажетті дағдыларды қалыптастыруға көмектесетін технологиялық схемалар, кестелер, нұсқаулық карталар, дайын өнімдердің иллюстрациялары бар.
Богушева В.И. Пісіру технологиясы: оқу-әдістемелік құрал / В.И. Богушева.- Ред. 4-ші.- Ростов н/а: Феникс, 2020.- 374[1]: сырқат.- (Орта кәсіптік білім).білім).
Әдістемелік құрал қоғамдық тамақтандыру өнімдерін өндірудің теориялық негіздерінің бүкіл кешенін ұсынады. Әртүрлі өнімдердің химиялық құрамы мен физикалық қасиеттерінің сипаттамасы берілген. Шикізатты алғашқы өңдеудің және жартылай фабрикаттарды дайындаудың негізгі әдістері мен тәсілдері қарастырылады. Термиялық өңдеу әдістері сипатталады, сонымен қатар жоғары температура әсерінен өнімдерде болатын өзгерістер. Әдістемелік нұсқаулықтың негізгі бөлімі аспаздық тағамдарды дайындау технологиясына, оларды безендіру және көрсету ережелеріне арналған. Қоғамдық тамақтандыру өнімдерінің сапасына, оларды сақтау және өткізу мерзімдеріне қойылатын талаптарға ерекше назар аударылады. Соңғы тарауларда емдік және балаларды тамақтандыру мәселелеріне тоқталып, әртүрлі диеталарға сипаттама беріледі.
Самулевич И.А. Қоғамдық тамақтандырудағы есептеу және бухгалтерлік есеп негіздері: оқу құралы / И.А. Самулевич.- Ростов н / Д: Феникс, 2020. - 302 [1]: сырқат.- (Орта кәсіптік білім).
Оқу басылымы «Есептеу және бухгалтерлік есеп негіздері» жалпы кәсіптік пәнді оқуға арналған. Оқу-әдістемелік құралда шикізат пен тауарлар есебінің әдістемесі егжей-тегжейлі сипатталған. Мәзірге енгізілген мамандықтар бойынша бетбелгі нормаларының есептеулері берілген. Шикі тағамдар жиынтығының өзіндік құнын есептеу әдістемесі жан-жақты сипатталған және өнімді өткізу кезіндегі шикізатты есепке алу әдістемесі, оның ішінде «швед үстелі» әдісі келтірілген. Бөлек цехтарда есепке алу әдісі ашылады, ұшаны кесу кезіндегі ет жартылай фабрикаттарының есептік бағасының есебі ұсынылады. Қоғамдық тамақтандыру орындарында баға белгілеу технологиясы келтірілген. Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорнының ақшалай қаражатын, еңбекақыны, шаруашылық қызметінің қаржылық нәтижелерін есепке алу әдісі сипатталған. Құжаттарды толтыру үлгілері ұсынылған.
Ет пен құс етінен тағам дайындау (ПМ.05): оқу құралы. жәрдемақы / ред.-құрастыру. О.В. Пичугин, Д.Р. Алхасова.- Ростов н/а: Феникс, 2018.- 221б. : сырқат.- (Орта кәсіптік білім).
Кітапта ет, ет өнімдері және құс етінен жартылай фабрикаттарды дайындау және өңдеу процестері қарастырылып, ет, ет өнімдері және құс етінен қарапайым тағамдарды дайындау технологиясы сипатталып, оларды безендіру жолдары көрсетілген.
6. Балық тағамдарын дайындау (PM.04): оқу құралы / ред. А.А. Богачева, О.В. Пичугин, Д.Р. Алхасова.- Ростов н/а: Феникс, 2018.- 173б. : сырқат.- (Орта кәсіптік білім).
Оқу құралында ПМ.04 «Балық тағамдарын дайындау» кәсіптік модулінің жұмыс бағдарламасының тақырыптары бойынша теориялық оқу-әдістемелік жинақтар, оның ішінде қазіргі заманғы үрдістерді ескере отырып, теориялық материалды меңгеруге мүмкіндік беретін дәстүрлі және инновациялық оқу материалдары енгізілген. осы саладағы тамақ өнеркәсібін дамыту. Әдістемелік құрал студенттерге зертханалық жұмыстарды, өзіндік жұмыстарды орындауға арналған әдістемелік материалдардан, сонымен қатар емтиханға (біліктілік) дайындалуға арналған әдістемелік материалды қамтиды.
Жарма, бұршақ және макарон өнімдерінен, жұмыртқадан, сүзбеден, қамырдан тағамдар мен гарнирлерді дайындау (PM.02) / ред. А.А. Богачева [және басқалар] - Ростов н/а: Феникс, 2018.- 188 ж. : сырқат.- (Орта кәсіптік білім).
Оқу құралында кәсіптік модульдің жұмыс бағдарламасының тақырыптары бойынша теориялық оқу-әдістемелік жинақтар, осы саладағы тамақ өнеркәсібінің дамуының заманауи тенденцияларын ескере отырып, теориялық материалды меңгеруге мүмкіндік беретін дәстүрлі және инновациялық оқу материалдары енгізілген.
Қарапайым нан өнімдері мен нанды дайындау және безендіру (ПМ.08) / ред.-құраст. Т.А. Якутина, Т.И. Турова, Н.Н. Клименко. - Ростов н/а: Феникс, 2018.- 268с. : сырқат.- (Орта кәсіптік білім).
Оқу-әдістемелік құралда қолданылатын шикізаттың сипаттамалары қарастырылады, өндірілетін нан-тоқаш және ұннан жасалған кондитерлік өнімдердің ассортименті көрсетіледі, жұмыс орнын ұйымдастыру бойынша нұсқаулар беріледі, қолданылатын құрал-жабдықтар мен инвентарлар тізімі беріледі, тағам дайындау технологиясы мен сапасына қойылатын талаптар көрсетіледі.
Көкөністер мен саңырауқұлақтардан тағамдар дайындау (PM.01): оқулық / ред. А.А. Богачева, Д.Р. Алхасова.- Ростов н/а: Феникс, 2018.- 237б. - (Орта кәсіптік білім).
Кітапта көкөністердің, жемістер мен саңырауқұлақтардың классификациясы, тауарлық сипаттамалары, дәстүрлі түрлерінің ассортименті қарастырылған, дәмдеуіштер мен дәмдеуіштерді дайындау процесі, көкөністерді, жемістер мен саңырауқұлақтарды, дәмдеуіштер мен дәмдеуіштерді өңдеудің технологиялық процесін ұйымдастыру сипатталған. Шикізатты өңдеу кезінде қалдықтарды азайту жолдары, көкөністер мен жемістердің сапасы мен сақтау мерзіміне қойылатын талаптар, сапасын бағалау ережелері, көкөністер мен саңырауқұлақтардан және дайын өнімдерден жартылай фабрикаттарды сақтау шарттары мен мерзімдері сипатталған. өнімдер беріледі. Көкөністер мен саңырауқұлақтардың дәстүрлі түрлерінен негізгі және қарапайым тағамдар мен гарнирлерді дайындау технологиялары көрсетілген. Әр тараудың соңында алынған білімді меңгеруді бақылау үшін бақылау сұрақтары беріледі.
Наумова Т.И. Микробиология, тағамдық физиология, санитария және гигиена негіздері: оқу құралы. жәрдемақы / Т.И. Наумов. - Ростов н/а: Феникс, 2020.- 284б. : сырқат.- (Орта кәсіптік білім).
Оқу құралында микроорганизмдердің негізгі топтарына сипаттама берілген, тамақ микробиологиясының негіздері көрсетілген, сонымен қатар негізгі тағамдық инфекциялар мен тағамдық уланулар туралы мәліметтер берілген. Адамның қоректік заттарға қажеттілігінің құрамы, физиологиялық маңызы, тәуліктік нормасы, организмдегі негізгі зат алмасу процестері, әртүрлі тағамдардың энергиялық және тағамдық құндылығы, сонымен қатар халықтың әртүрлі топтары үшін рационалды теңдестірілген тамақтанудың нормалары мен принциптері қарастырылады. . Тамақ өнімдерін өндіру, сақтау және тасымалдау процесіндегі микробиологиялық ластанудың ықтимал көздері, тамақ өнімдерін өндіру, сақтау және тасымалдау кезінде тамақ өнімдерін аспаздық өңдеу, пайдаланылған құрал-жабдықтар мен ыдыс-аяқтардың, тамақ өнімдерінің жұмыскерлерінің еңбек жағдайларын ұйымдастыруға қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптар және оның алдын алу жолдары көрсетілген. беріледі.
Саенко О.Е. Аналитикалық химия: орта арнаулы оқу орындарына арналған оқулық / О.Е. Саенко. – Ред. 2-ші. - Ростов н / а: Феникс, 2018.- 287б.- (Орта кәсіптік білім).
Оқу құралында сапалық және сандық талдау әдістері, сонымен қатар физикалық және химиялық (аспаптық) зерттеулер сипатталған. Әрбір абзацқа материалды тереңірек меңгеру үшін бақылау сұрақтары, студенттердің өзіндік жұмысына тапсырмалар беріледі. Есептерді шешуге қажетті кестелер Қосымшада келтірілген.
12. Матвеев С.А. Айтылуы бар ағылшынша-орысша орысша-ағылшынша сөздік / С.А. Матвеев.- Мәскеу: АСТ баспасы, 2020.- 415[1] б.- (Танымал сөздік).
Әр бөлікте ең көп таралған 4000 сөз бар. Ағылшын-орыс бөлігіндегі барлық сөздер орыс әріптерімен транскрипциямен қамтамасыз етілген, ал ағылшын сөздерінің транскрипциясы орыс-ағылшын бөлігінде де берілген. Әр бөліктің соңында тұрақсыз етістіктердің тізімі берілген. Сөздік ағылшын тілін үйренетіндердің барлығына арналған.